Wie zit er achter de Mobiele fruitpers Golden Raand:

Ik ben Petra van der Berg en woon samen met mijn vriend Tjark Luchtenberg en onze kinderen Jens en Bente op een boerderijtje op de Oude Dijk in Uithuizen met een oude appelhof voor ons huis.

In onze appelhof staan diverse zoete kroon, een seedling, diverse perenbomen, stoofpeer en pruimenbomen. Elk jaar komt hier zoveel fruit af dat ik niet wist waar ik er mee heen moest. Tot dat we het gingen persen tot sap. Wat een verschil echt pure sap.

Wij waren verkocht.

We gaven vaak een pakje weg en onze vriendenkring vonden het dan ook echt lekker. Bij ons thuis heb ik een kraam bij de weg staan met diverse varianten sappen. Door de vraag aan te kunnen ben ik bezig om een nieuwe appelhof aan te leggen bij ons thuis. 6 jaar terug 50 boompjes aangeplant met diverse hollandse rassen en ben dit nu verder aan het uitbreiden. En zo kwam ik een aantal jaren geleden op het idee om mijn eigen fruitpers te kopen. Wat al snel een mobiele fruitpers werd. In het oogstseizoen trekken wij met de mobiel fruitpers door de provincie en persen wij voor fruittelers en particulieren hun appels en peren. Ook kunnen de mensen bij ons thuis het fruit aanleveren.

Wij persen het fruit van de klant zoveel mogelijk apart. Tot 50 kilo wil dit bijna niet. Maar Ik vind het belangrijk dat de klant  hun eigen fruit terug krijgen in sap.

Vanaf 2021 hebben wij ook een flessenvuller en kunnen wij voor de klant de sappen ook in flessen maken. Hier voor gaan wij aparte persdagen organiseren. Zie Fruitpersdagen. 

Zo komen we aldoor een stukje verder met ons eigen bedrijf.